Learning Process

Sunday, May 13, 2012


"Learning is fun" *Pheww..

Masuk tahun 2012, dah bertahun-tahun aku belajar. Dari darjah 1 ( tadika tak masuk.Mak tak suruh ) sampai la sekarang. Insya-Allah, tahun ni akan grad dengan accounting degree. Insya-Allah. But after this, tak tau nak stay accounting or join other field. Rasa rugi jugak kalau tak fokus dalam bidang accounting.

Ramai yang cakap accounting ni course yang susah, beban, berat. Ya, agak berat, tapi rasanya semua course akan jadi berat kalau kita tak boleh follow. Apa-apa course sekalipun, kita mesti kena pulun, struggle, work hard and smart. 

Robert Kiyosaki and his book
Accounting sebenarnya fun.Kita boleh apply, konsep accounting dalam daily life kita. Boleh belajar untuk letak life kita balance antara asset,equity and liability. konsep ni diajar Robert Kiyosaki in Poor Dad Rich Dad and also in Cashflow 101 game. 

Buku ni memang terbaik untuk semua. tak kira umur. Insya-Allah, kalau kita tau konsep accounting and cara nak apply dalam kehidupan, kita tak akan susah.
Ok, see u next time.
Nak sambung study account sat noh.

2 comments:

nadya said...

perghhh!!

Greeikiwi said...

awat cik nad...hahaha